Følg med i vores podcast her på siden

Fremtidens Byggeri

Fremtidens Byggeri er en podcast, hvor vi taler om alle facetter i dansk byggeri og alt derimellem. Vi taler om byggeprocesser, byggeriet anno 2020, bæredygtigt byggeri, brandsikkerhed i byggeriet, træ vs. beton, hvordan fremtidens byggeri ser ud og meget, meget mere!

Fremtidens Byggeri er produceret i samarbejde med Taasinge Elementer.

Afsnit 1 - Hvordan bygger du smart?

Omdrejningspunktet for et hvert byggeri er planlægningen og styringen af processen, så det er det, vi ser nærmere på i dag. Sidst, men ikke mindst, så taler vi om, hvordan fremtidens byggeri ser ud, når det kommer til proces og ledelse.

Dagens gæst er Jan Laustsen, som er Direktør i Manage and Build. Jan har mere end 20 års erfaring indenfor byggebranchen, og kender derfor til alt om smarte byggeprocesser, der sparer tid, ressourcer og penge

Afsnit 2 - Hvad kan træ i virkeligheden?

Tænker du grønt? Så tænker du sikkert også på træ. For CO2-fanger, bæredygtig og klimavenlig - det er ord, der alle rimer på træ. Et ægte super-materiale – eller hvad? For når alt kommer til alt, hvad kan træ så i virkeligheden, hvis man f.eks. vil bygge med det?

I dette afsnit går vi helt tæt på, hvad træ egentlig kan? Og ikke kan? Og hvilken rolle spiller træ i Fremtidens Byggeri?

Dagens gæst er Emil Thybring. Han er lektor i trævidenskab ved Københavns Universitet, uddannet bygningsingeniør ved DTU og har skrevet en PhD om træ. Hvis nogen ved noget om træ, så er det Emil. "

Afsnit 3 - Ved du, hvad du bygger med?

Ved du egentlig, hvordan byggeri påvirker klimaet? Er nogle typer af byggeri bedre end andre? Kan vi gøre det grønnere, end vi gør i dag?

For klima, bæredygtighed og grøn omstilling er hotte emner i den offentlige debat - blandt virksomheder, myndigheder og organisationer. Men hvad med byggebranchen? Ved vi egentlig, hvad vi bygger med og hvad der er fordele og ulemper ved det? Det ser vi nærmere på i dette afsnit af podcasten Fremtidens Byggeri.

Dagens gæst er Christina Diget, som er Bygningsingeniør hos Tåsinge Elementer.

Afsnit 4 - Kan vi bygge os ud af klimakrisen?

Klima er blevet en faktor i vores hverdag. Hvad er dit transportmiddel – cyklen, tager du bilen eller toget eller hvad med fly? Hvad spiser du – økologisk? Vegansk? Eller store røde bøffer?

Byggebranchen er faktisk en af de store syndere i CO2-regnskabet – så kan vi bygge os ud af klimakrisen?

Dagens gæst er Rob Marsh. Rob er Bæredygtighedschef og arkitekt hos C.F. Møller Architects.